top of page

Die met die roze outfit, dat ben ík

Als kind droomde ik al van mijn internationale danscarrière. Madonna deed ik al klakkeloos na en de meeste choreo´s van Michael Jackson had ik na een paar keer oefenen ook snel onder de knie.


Woest was ik toen ik rond mijn tiende begon te beseffen dat je niet zomaar een professioneel danser kon worden. Er zaten nogal wat haken en ogen aan. Een gedoetje zeg maar wat ook heel veel tijd en geld van mijn ouders zou vragen.


Dus het werd de MAVO en daarna een MBO opleiding om keurig in het maatschappelijke leven te stappen. Dat een kantoorbaan mij geen volledig geluk zou brengen wist ik gelukkig al heel jong. Dus naast de MBO opleiding deed ik op de zaterdag ook een sportopleiding. Zo kon ik jazz ballet en streetdance blijven geven bij de lokale gymvereniging.


Ook toen ik stopte met lesgeven, bleef ik wel in mijn vrije tijd dansen. Gewoon tijdens het stofzuigen of de vaatwasser uitruimen. Op die manier maak ik er altijd een klein feestje van.


Dansen is wel iets wat mij nog steeds super gelukkig maakt. En heel soms als ik zeker weet dat er niemand kijkt, dans ik nog wel eens stiekem met een videoclip mee. Thuis met hooguit de kids erbij als getuige.

Ik zie dat als een belangrijk stuk van onze opvoeding. Jezelf durven zijn. Jezelf durven uiten. En dat thuis altijd een veilige haven is waar je altijd jezelf mag zijn.

Toen de clip van Justin Bieber uitkwam had ik precies het toeval om teamleider te zijn van een paar meiden die heel goed kunnen dansen. Al snel was het idee geboren om deze choreo als team in te studeren en hiermee een ware dans battle op het eerstvolgende bedrijfsfeest te doen.


Want leiding geven is wat mij betreft niet iets wat je doet, het is geen vak op zich. Vanuit samenwerking ontstaat er soms leiderschap en vanuit die natuurlijke groei kan je heel succesvol een team leiden. Er zijn als mens én als professional is wat mij betreft het winnende concept. Verbinden op basis van gelijkwaardigheid is de mooiste en meest duurzame verbinding die je kan creëeren.


Lol kunnen maken met elkaar is hierbij een mooi gouden randje. En lol hadden we!

Verkleed zoals de dames in de clip hebben wij de tent omver geblazen. Fantastisch om je collega's zo te kunnen verrassen en zoveel plezier met elkaar te kunnen maken.


Deze ervaring bracht ons als team nóg dichter bij elkaar en heeft alleen maar voor nog meer positieve energie gezorgd in onze samenwerking.


Persoonlijk denk ik dat het echt heel belangrijk is om uit het hiërarchische model te stappen van aangewezen managers door juist persoonlijk leiderschap te stimuleren zodat de mensen met talent op de goede plek in de organisatie komen te zitten.


Liefs,

HannekeRecente blogposts

Alles weergeven

Dromen

Comentários


bottom of page