We zijn allemaal miljonairs!

Maar het zijn onze gedachtes die armoede geven. Hoe komt dat toch?

Wanneer hebben we besloten dat geld voor alles gaat?

Voor gezondheid, geluk, innerlijke rust, genieten van de kleine dingen, oftewel LEVEN.


Op een dag overvielen die gedachtes mij. Waarom zijn we zo druk met de maatschappij, het verdienmodel bezig en waarom nemen we niet meer de tijd om te leven?


Met regelmaat heb ik mijzelf ook verloren in de waan van prestaties. Druk met presteren op mijn werk en druk met het stimuleren van het presteren van onze kinderen. Het leverde niet alleen veel stress op, de sfeer werd er ook echt niet gezelliger op thuis. Om nog maar te zwijgen over de reacties op de uitslagen van die verdomde cito toetsen.


Steeds vaker ging ik weer leven. Loskoppelen van de waan van de dag en intunen bij mijzelf. Doordat ik veel meer tijd met mezelf ging doorbrengen kwamen er opeens allerlei vragen omhoog. Stuk voor stuk ging ik ze beantwoorden. Soms duurde het weken of maanden voordat ik een antwoord op een vraag had.


En terwijl ik steeds meer begon te leven, realiseerde ik me dat ik al heel lang niet meer had geleefd. Dat ik jaren, maanden en dagen aan mij voorbij had laten gaan zonder er enige betekenis aan te geven. Begrijpelijk ook. Ik liet me meevoeren met de waan van de dag.


Als er problemen waren met geld of ernstig zieke mensen in mijn naaste omgeving dan leek het wel alsof ik in een soort vacuüm werd getrokken. Ik kon enkel en alleen maar bezig zijn met die ellende.


Jaren later toen ik mijzelf aan het bevragen was, kwam ik erachter dat ik een diepgewortelde behoefte heb om te helpen. Om dingen op te lossen of over te nemen. Ik wist toen nog helemaal niet dat je mensen alleen maar kan helpen door ze zelf hun eigen proces te laten beleven. Ik geloofde honderd procent dat alle ellende die ik tegenkwam moest overpakken omdat ik toch wel sterk was.


Het vieren van ons leven, dat doe ik tegenwoordig dagelijks. Blij zijn met wat ik heb.

Dankbaar zijn voor wat ik heb. En juist door die gevoelens toe te laten voel ik minder frustratie. Mijn focus ligt op mijzelf en niet op anderen. Ik kijk graag wát ik kan doen om een situatie te veranderen in plaats van met de vinger naar een ander te gaan wijzen.


Toen ik jong was, was ik altijd nieuwsgierig naar het sprituele in het leven. Zo af en toe bezocht ik een medium en soms ging ik naar een beurs. Hoe raar het ook mag klinken, alle readings die ik van mediums heb gekregen hadden heel veel details die echt niemand kon weten. Voor mij was dat een impuls om op zoek te gaan naar mijn eigen spiritualiteit. Gewoon lekker nuchter met voldoende aannames ben ik toen op pad gegaan.


Wanneer ik een mooie kaartenset ergens tegenkwam, dan kocht ik die.

De dagen daarna ging ik er mee spelen om ze te leren kennen en bepaalde technieken te oefenen.


Wat ik er zo bijzonder vind aan het werken met kaarten is dat het helemaal geen gekke hocus pocus is. Het is niets meer dan vertrouwen op jouw intuïtie en open staan voor de boodschap die verschijnt.


Sinds een paar jaar werk ik met plezier met een aantal carddecks. Het geeft niet alleen de gesprekken meer diepgang, we komen vaak terecht op het onderwerp wat aandacht van jou nodig heeft. Een thema waar je met je gedachtens niet eens bij kan, maar wat diep in jouw systeem zit geworteld.


Deze kaarten zijn een mooie ondersteuning wanneer je een veranderproces in gaat. Zie het als een extra aanwijzing en durf ermee aan de slag te gaan. Want wanneer je dat durft, verbind je jezelf meteen ook weer sterker met jouw eigen intuïtie.


Bij iedere kaart hoort een uitgebreide uitleg - een reading - die nog meer helderheid geeft waarom dat ene thema nu voor jou zo belangrijk is om mee aan de slag te gaan. De kaart zelf geeft vaak ook al genoeg inspiratie om er bewust of onbewust iets mee te gaan doen.


Wanneer de kaart Rijkdom verschijnt dan mag je verder gaan kijken dan je portemonnee. Dan mag je gaan zien wat voor rijkdommen jij allemaal in jouw leven hebt. Rijkdommen die je dagelijks niet eens ziet staan. Het roept je op om weer te gaan leven.


En te genieten. Vooral veel genieten van al die rijkdom.


Liefs,

Hanneke



Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 updated by Which way is North? | Professional Coaching & Training since March 2018