top of page

ma 09 dec

|

De locatie wordt later bepaald

Webinar Kerstgevoel

Heb jij ook moeite met de feestdagen? Zit jij ook in familiepatronen gevangen? Ervaar jij stiekem ook meer stress dan gezelligheid deze maand? Schrijf je dan in voor dit webinar waarin ik jou alles ga vertellen over de werking van familiepatronen en hoe jij hier afstand van kan nemen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Webinar Kerstgevoel
Webinar Kerstgevoel

Tijd en locatie

09 dec 2019, 20:00 – 20:45

De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

De feestdagen staan voor de deur. Van alle kanten worden we overspoeld door de woorden van warmte en gezelligheid.

Als ik heel eerlijk ben dan krijg ik daar dus enorme jeuk van. Waarom? Dat zal ik je uitleggen.

Woorden komen uit je hoofd en gevoelens komen vanuit je hart. Wanneer woorden ingezet worden als gevoelens dan is de kans dat woorden ook werkelijk gevoeld worden, ontzettend klein. Wat krijgen we dan wel?

Een druk die ons wordt opgelegd vanuit de maatschappij, vanuit de winkels die er werkelijk geen moer om geven of jij écht gelukkig bent tijdens de feestdagen. Zij willen gewoon die mega omzet draaien.

En dan heb ik het nog niet over de familiepatronen die nooit zo zichtbaar en voelbaar waren als in de decembermaand. We moeten het gezellig hebben. En wat we onderhuids werkelijk voelen? Dat moeten we maar onderdrukken, want anders is het immers niet meer gezellig. Maar als jij jouw gevoelens onderdrukt om "de vrede" te bewaren, start jouw innerlijke oorlog met jezelf.

Voor degene die dierbaren hebben verloren, voelt het vaak ook erg dubbel. Het gemis wordt soms extra voelbaar. Vaak hangt er een kerstbal met een naam of staat er een mooie kaars te branden ter nagedachtenis. Zo zijn ze er toch nog een beetje bij.

Families die door ruzies zijn verscheurd. Daar hoor of zie je deze maand ook niets over. Terwijl deze groep juist zoveel heeft aan erkenning zodat ze in beweging kunnen komen. Maar nee, ook dat stoppen we maar ver weg want dat zijn geen gezellige gedachtes of gesprekken tijdens de feestdagen.

Heb ik dan een hekel aan de feestdagen? Nee, dat heb ik absoluut niet. 

Ik kan ontzettend genieten van een mooi versierde kerstboom en de lichtjes door het hele huis. Maar alleen als het van binnen óók zo verlicht en gezellig voelt.

Een jaar of zeven geleden hebben wij het roer omgegooid en zijn wij begonnen met nieuwe kersttradities. Zo is het voor ons belangrijker dat wij jaarrond lief voor elkaar zijn dan een peperduur cadeau onder de kerstboom. Want liefde en aandacht passen niet onder de boom, maar zijn toch echt de mooiste kado’s die je elkaar kan geven. Sindsdien genieten wij méér van de feestdagen en ook van de materie die we aan elkaar geven. Ze zijn nu geen plaatsvervangende liefde of aandacht meer maar een echte kers op de taart.

Heb jij ook moeite met de feestdagen? 

Zit jij ook in familiepatronen gevangen? 

Ervaar jij stiekem ook meer stress dan gezelligheid deze maand?

Schrijf je dan in voor mijn webinar “Kerstgevoelens” op maandagavond 9 december 2019 om 20.00 uur waarin ik jou alles ga vertellen over de werking van familiepatronen en hoe jij jezelf uit dat vacuüm kan halen.

Liefs, Hanneke

Tickets

  • Online webinar Kerstgevoel

    € 7,50
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page