top of page

Dust yourself off and try again!

Dat is het motto van mijn leven. Wanneer je iets wilt bereiken dan moet je in beweging komen. En als je in beweging komt, dan kan je ook vol op je bek gaan.

In mooie termen noemen we dat liever een leerproces. Ik noem het een schuurproces.


Zo had ik het spontane idee om een online talkshow te willen gaan maken.

Het wat en hoe was mij nog niet duidelijk, maar de zin was dubbel en dwars aanwezig. Supertof hoe veel connecties van LinkedIn meteen gehoor gaven aan mijn oproep. Ik zocht mensen die tijd wilde vrijmaken voor een interview gebaseerd op zeven vragen.


Inmiddels heb ik er al aardig wat opnames gedaan en iedere keer leer ik meer.

Over mijzelf maar ook over waar ik nu eigenlijk precies naartoe wil gaan werken met dit concept. Wat ik zelf heel bijzonder vind is dat alle deelnemers van deze pilot dezelfde vragen beantwoorden en dat er tóch iedere keer een heel ander verhaal uitkomt. Een ander gesprek. Een andere dynamiek.


Zo was ik vanmorgen in gesprek met een PT én Mindsetcoach. Hij was de eerste die mij vroeg wat ik nu eigenlijk precies met deze show wilde gaan doen. Hier had ik natuurlijk allang zelf een idee bij, maar door zulke vragen ga je meteen weer dieper bij jezelf doorvragen. En ook weer terug naar het moment toen het idee ontstond.


De reden van het ontstaan is omdat ik een mogelijkheid zat om verbinding te creëeren in een tijd dat we wat meer geïsoleerd zijn. Ook wil ik gezelligheid komen brengen maar dan wel in een goede mix met actuele onderwerpen. De categorie is entertainment met een twist. Naast veel plezier ook ruimte voor lessen van slimme shadies.


Vandaag heb ik mijzelf aan mijn eigen 7 QUESTIONS gezet om hier nog meer duidelijkheid over te krijgen. Zo leuk om steeds meer helderheid along the way te krijgen.


Ik weet bijvoorbeeld nu dat ik wel wil blijven werken met een 7-vragen principe maar voor iedere gast zullen dat andere (relevante) vragen zijn.

Topics die ik tot nu toe op papier heb:

"What's new?"

"What drives you currently crazy?"

"What animal would you be when reincarnated?"


Het lijkt me supertof om ook drie vragen "uit het publiek" te stellen. Wat betekend dat ruim voor de opname er een aankondiging zal worden gepost op social media waarop iedereen zijn of haar vraag kan insturen.


De zevende en laatste vraag is het meedoen aan een leuk spel. Wat voor spel heb ik nog niet helemaal helder, maar in ieder geval eentje waarin we uit onze comfortzone zullen moeten stappen.


Dicht bij mijzelf blijven is in dit proces ook rete belangrijk. Ik voel mij eerder een Jimmy Fallon dan een Oprah Winfrey. Ik ben ook een Mrs. Talks-a-Lot.

Voor sommigen misschien too much to handle maar voor anderen een welkome afwisseling.


De komende weken ga ik het concept nog verder uitwerken. Enjoy intussen de pilot afleveringen op het youtubekanaal van 7 QUESTIONS TALKSHOW of via de website: www.whichwayisnorth.nl/7-questions-talkshow .

Iedere vrijdag komt er een nieuwe toffe aflevering bij.


Doen waar jij je goed bij voelt, dáár gaat het uiteindelijk om in het leven.

En ook al voelt het vallen en opstaan in het begin nooit meteen zo heel erg goed.

Wanneer je vol houdt en jezelf steeds opnieuw afstoft om het nog een keer te proberen, zul je uiteindelijk slagen!


Wil jij ee keer gast zijn in de final version van de online 7 QUESTIONS TALKSHOW?

Geef je dan op via de mail: hanneke@whichwayisnorth.nl

De opnames voor deze serie start 1 november 2020.


Liefs,

Hanneke

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page