top of page

Een week lang op reis met vreemden

Even stil staan en voelen wat je écht nodig hebt. Liefdevol voor jezelf kiezen.

Naar je lichaam luisteren. Hoe vaak doe jij dat eigenlijk?

Vaak weten we wel wat we nodig hebben, maar voelen we niet de ruimte om die keuze te maken.


Mijn missie voor de Libelle Zomerweek was om vrouwen, moeders, mantelzorgers en iedereen die zich aangetrokken voelt tot het thema “mindfulness” een proeverijtje te geven van hoe ik te werk ga.

Dat het een uitdaging zou worden om een workshop Mindfulness te geven in de gezellige drukte van de Libelle Zomerweek, wist ik wel. Maar nu het achter de rug is, kan ik alleen maar zeggen: We did it!


Het hoofdplein
Libelle Zomerweek - 23 t/m 29 mei 2019

Woensdag 22 mei startte deze reis echt. Die dag heb ik samen met mijn assistente Corry, de workshoptent ingericht. Met een bolderkar volgeladen met van alles en nog wat en vooral veel eten, trokken we over het festivalterrein. Ik wilde heel graag mijn eigen sfeer creëren in de tent zoals ik deze ook in mijn coachpraktijk heb neergezet. Mijn eigen kaarsjes, wierook, kleurtjes en yogamatjes. Alles ging mee. Daardoor ik voelde me gelukkig snel thuis in ‘mijn eigen’ Which way is North?-pagodetent.


Natuurlijk had ik mijn twijfels voorafgaand aan de eerste dag.


Zou mijn aanbod wel aanslaan bij de bezoekers? Zou ik überhaupt deelnemers mogen ontvangen? De eerste dag begon wat spannend met in de eerste workshop maar twee gasten. Was dit tekenend voor de rest van de week of moet het publiek nog warm draaien? Mijn ego vond het lastig om hiermee om te gaan, maar het kwam al snel goed.


De volgende workshops zaten vol en al had ik een volgende workshop iets minder deelnemers, dan was dat vaak ook ergens goed voor.


Workshop Mindfulness - delen van inzichten

Deze week heb ik in totaal zo’n 350 mooie vrouwen in mijn workshop mogen ontvangen en mede door hun inzet is het mij gelukt om in deze drukte hen te laten ervaren wat mindfulness met je doet.

Mijn eerste vraag aan al mijn gasten was: “Waarom heb je voor deze workshop gekozen?”. Zo kon ik goed de behoefte peilen en mijn inhoud daarop aanpassen.


Met een lach en een traan werd mijn vaak levendige beeldspraak in ontvangst genomen.

Na dit onderdeel mocht iedereen haar voeten op de grond zetten en haar ogen sluiten; we gingen proberen te ontspannen te midden van de gekte en herrie van de beurs. Door het gebruik van mijn Koshi windgong lukte het iedereen om even naar binnen te keren en te voelen wat zo’n moment van ontspanning met je doet.


Workshop Mindfulness - Koshi windgong meditatie

Ter afsluiting van dit proeverijtje Mindfulness had ik mijn Inner Compass carddeck (intuïtie kaarten) meegenomen en uitgestald. Iedereen mocht na het openen van hun ogen puur op hun gevoel - hun intuïtie - een kaart uitkiezen en deze hebben we kort met elkaar besproken. De ene bleek nog passender dan de andere.


Mooi om te zien dat jouw intuïtie echt wel weet wat jij zelf nodig hebt.

Workshop Mindfulness - Inner Compass kaart moment

En iedere keer ontstond er ook weer magie in de tent. Iedere workshop ging anders. Mijn intuïtie stuurde mij steeds de goede kant op. Zoveel inzichten, zoveel verbinding. Nooit gedacht dat het mogelijk was om in 45 minuten zo’n intense verbinding te voelen met de groep en de groep met elkaar. Nog steeds kan ik het niet bevatten.

Zoveel verhalen, zoveel mooie vrouwen.


Zij voelden zich veilig; veilig in mijn workshoptent.

Workshop Mindfulness - impressie vanaf het workshopplein

Daar keken ze even diep in hun eigen hart. Het enige wat ik deed, was doodeerlijk zijn. Over het leven, over mijzelf. Laten zien hoe je sturing kan geven aan je leven zonder brokken te maken.


Het einde van de week kwam in zicht; ik was moe, maar werd ook iedere workshop weer gevuld met energie. Ik verlangde naar mijn gezin en de regelmaat van thuis, maar wilde deze fantastische reis eigenlijk ook nog niet laten eindigen. Wat heb ik veel gelachen, gehoord, gezien, maar zeker ook geleerd. Deze week heeft mij onder andere laten zien dat wat ik doe en hoe ik het doe, écht werkt.


Intunen en verbinding maken door jezelf kwetsbaar op te stellen.


Workshop Mindfulness - intunen met elkaar

Ook heeft deze week mij doen realiseren dat bewustwording in ‘deze wereld’ pas in de kinderschoenen staat. Tot deze week had ik namelijk de blinde overtuiging dat inmiddels iedereen wel weet wat Mindfulness is.


Er is gelukkig nog een hoop werk aan de winkel voor mij!

Mijn dank gaat uit naar de organisatie van de Libelle Zomerweek (en dan voornamelijk Cléo Verweij), onze buren aldaar de meiden van Maar Natuurlijk met de (h)eerlijke oliën van Young Living en aan de andere kant Tammy en Maureen van Zet jezelf op 1.


Corry - Miss Supportive & Hanneke - Which way is North?

En uiteraard ook naar mijn moeder en Melanie van Melz Jewelry. Corry van Miss Supportive

voor hun support op locatie en last, but zeker not zeker least; mijn gezin die mij de ruimte heeft gegeven om deze reis te gaan maken.


Graag tot volgend jaar; in welke vorm dan ook!


Liefs, Hanneke

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page