top of page

Ik moest leren te ontvangen

En zo'n gijsje eigenwijsje als ik kan je natuurlijk niet zomaar iets leren. Welnee.

Die duikt zo weer een andere kant op, vind een andere oplossing of gaat gewoon nóg harder werken. Want ik kan mijn eigen boontjes wel doppen!


Totdat dus dat virus kwam en ik als ondernemer langzaamaan alle spek van de botjes aan het eten was. Eerst nog optimistisch want ik had volop sollicitatiegesprekken en alles leek nog booming. Totdat die gesprekken op niets uitliepen. De laatste partij heeft niet eens meer de moeite genomen om nog iets van zich te laten horen..


Af en toe kwam er een opdracht binnen. En wat was ik daar dan blij mee! Niet eens voor het geld, maar dat ik dan weer kon doen wat ik zo graag doe: anderen empoweren op wat voor gebied dan ook. De laatste maanden heb ik andere coaches geholpen met online coaching. Hoe je een leuke online training kan geven en daarbij de verbinding houdt met elkaar. Dat soort dingen.


De eerste keer dat we nog maar 100 euro op de rekening hadden staan voor een maand boodschappen, kreeg ik het toch behoorlijk benauwd. Flashbacks naar de tijd dat we niets meer hadden kwamen terug. En het gekke was, daar werd ik dan weer rustig van.

Want ik had veel geleerd. De belangrijkste les was dat geluk ín ons zit en dat we daar écht geen muntstuk voor nodig hebben. Het is de kunst van gelukkig zijn die ik nu dankbaar versta.


Alsof het universum had gefluisterd.. Opeens had familie geld op onze rekening gestort. Zonder iets te zeggen. Gewoon een steuntje in de rug.


Een vriendin boekte een mooie sessie bij me en een andere vriendin had geld op mijn zakelijke rekening gestort om zo de kosten van mijn kerst actie voor bedrijven te sponsoren.


Sinds die eerste storting krijg ik steeds uit de meest onverwachte hoeken financiële steun. En dat vind ik heel mooi én heel moeilijk. Want ik voel mij juist zelf zo goed als ik een ander kan helpen. Het liefst overspoel ik de ander met alles wat diegene zijn of hartje begeert. Maar nu kan ik dit niet. En dat voelt raar.


Tegelijkertijd voelt het alsof heel de wereld achter mij staat. Dat ik juist moet blijven doen wat ik doe en dit volgend jaar ook mag blijven doen.


En zo gingen we vorige week mijn praktijk leeghalen en ook daar kreeg ik weer hulp.

Poehh ik had het maar druk met al dat ontvangen. Ik ontdekte dat het iedere keer ietsje beter ging. Ontvangen kan je dus leren. Ook ik!


Mijn website en zakelijke mail bestaat nog omdat mijn ouders de rekening hebben betaald (voor nu), zo kan ik weer een jaar langer door met mijn business. Ik moest het zien als investering was hun commentaar.


Vanmorgen moest ik een andere vriendin een tikkie sturen. Ze stond erop.

Ook had ze eerder een appje geschreven dat ze weet hoe moeilijk ik het vind om hulp te krijgen.. Ik kreeg er een brok van in mijn keel.


Wauw...wat heb ik toch een prachtig mooie groep mensen om mij heen gekregen!

En dat allemaal in aanloop van 21 december, de dag dat er zo ontzettend veel gaat veranderen. Ik ben klaar voor mijn persoonlijke transitie.


De laatste blokkade die nog op de kunst van ontvangen zat, is er definitief af.

Er waren rauwe lessen voor nodig om mij dit te leren.

Dank je wel voor deze les!


Liefs,

HannekeRecente blogposts

Alles weergeven

Nieuw begin

Comments


bottom of page