top of page

In 2 jaar van oliedom naar olieslim

Bijgewerkt op: 20 sep. 2020

Tijdens mijn eigen persoonlijke proces van healing en persoonlijke ontwikkeling kwam ik onverwachts na 20 jaar in contact met Brenda, een oud klasgenootje. In 1996 hebben wij allebei ons diploma MEAO Directiesecretariaat/Hoofd Secretariaat gehaald en zijn zonder het van elkaar te weten allebei hetzelfde nieuwe pad gaan volgen. Het pad van persoonlijke ontwikkeling, naar interesse in de krachten van onszelf en van de natuur.


Waar ik mijn focus op de soul, mind en body heb gericht, heeft zij de focus op het supporten van die soul, mind en body gericht met essentiële olie. Je kan ze innemen, opsmeren, inhaleren en verstuiven. Alles honderd procent natuurlijk, ook het productieproces. Ze vertelde mij haar eigen verhaal. Hoe zij met olie in aanraking was gekomen en hoe het niet alleen haar leven, maar dat van het hele gezin positief heeft beïnvloedt. Van geen hooikoorts aanvallen meer tot een scala van oplossingen ter vervanging van paracetamol, maagzuurremmers en alle andere medicatie die in winkels worden verkocht.


Onder de indruk, maar met nog een portie gezonde argwaan, begon ik mijn wondere reis in olieland. De starterskit was sowieso een mooie aanvulling op het assortiment van nieuwetijdse ondersteuning zoals halfedelstenen, himalayazout, regenboogkristallen en dromenvangers.


De allereerste keer dat ik aan de oliën rook - dit was opdracht 1 van het grote olieboek - vond ik ze toch stinken! Serieus. Ik dacht werkelijk 'waar ben ik aan begonnen met deze stinkzooi.'

Ik belde haar op om te vertellen dat ik er maar 3 van de 12 oliën kon uitstaan. Zij moest meteen keihard lachen en legde me uit dat vaak de olie die jouw lijf het hardst nodig heeft, eerst onuitstaanbaar ruikt. Braaf luister ik naar haar en begin ik iedere avond met twee druppels onder mijn voet te smeren met daar overheen mijn sokken. Die sokken waren een beschermende filter voor mijn afkeer, zodat ik rustig kon wennen aan de geur.


Ik sliep als een baby. Binnen vier dagen begon ik de geur te waarderen en ging ik zonder sokken slapen. En na slechts één week leek ik wel verslaafd aan de lavendelgeur. Voordat ik ging smeren rook ik eerst zelf aan flesje, een soort essentiële olie snuiven zeg maar.


Binnen een maand was ik overtuigd. Niet alleen de Lavender onder mijn voeten brachten diepe ontspanning maar ook het dagelijkse druppeltje Lemon in een glas lauwwarm water deed wonderen met mijn gestel. Niet alleen geeft Lemon een detox gevoel maar ik merkte dat ik ook mijn enorme koffiebehoefte hierdoor daalde. Heel bijzonder.


Stap twee was het inzetten van olie bij mijn kinderen. Zij konden op een aantal mentale en fysieke vlakken ook wel wat hulp uit de natuur gebruiken. En ook hier weer binnen enkele dagen helder dat de olie een positieve toevoeging is.


Inmiddels is bij ons thuis de welkbekende Rennie vervangen door een druppeltje Peppermint.

De eerste keer dat ik een druppel olie op mijn buik smeerde, had ik absoluut nog wel bedenkingen. Maar binnen enkele minuten voelde ik mijn maag ontspannen, het opgeblazen gevoel en de zuuraanvallen waren verdwenen.


Maar afgelopen zondag zat ik in de tuin te werken toen er opeens een wesp op mijn wijsvinger landde en mij vanuit het niets begon te steken.

Ik voelde minstens vier prikjes voordat ik dat kreng van mijn vinger had kunnen slaan. Gillend van de pijn hol ik naar binnen, zuig het gif er zo goed zo kwaad uit en houd mijn vinger onder de koude kraan. Binnen no-time zwelt mijn vinger helemaal op. Zo erg dat de huid pijn doet van het strak staan. En in mijn wijsvinger zit geen beweging meer. In paniek wrijf ik ijs over de zere plek. Half jankend in de keuken sta ik mij af te vragen hoe de hell zo'n klein beestje toch zoveel pijn kan veroorzaken.


Ongeveer vijf minuten later is de schrik verdwenen en heb ik enkel nog een immens pijnlijke vinger. Ik stuur Brenda een appje met een foto van mijn vinger. Meteen ontvang ik van haar het recept voor een insectensteek. Met één hand vul ik de pipetjes met olie en voilá de oliemix voor insectenbeten is geboren. Ik smeer mijn vinger in en voel meteen een aangename verlichting.


Nog geen uur verder kan ik het bovenste vingerkootje al bewegen. Ook de pijn trekt steeds meer weg tot enkel nog het plekje waar de prikken waren, heel pijnlijk steekt. Ieder uur smeer ik er een dun laagje van de mix op.


We zijn amper 6 uur later en heel mijn vinger ziet er niet alleen normaal uit, ik kan hem ook weer helemaal bewegen. Wat is de natuur toch een wonderlijk iets. Voor al het gif bestaat er een tegengif. De laatste keer dat ik een wespensteek had, heb ik daar minstens drie dagen een hele pijnlijke hand van gehad. Nu had ik een vierdubbele steek en heb er maar zes uur echt last van gehad.


Ik ben om. De kracht van de natuur is toch echt het mooiste wat er is. Wat was ik vroeger toch oliedom met mijn medicijnkastje vol chemicaliën. Nu ben ik olieslim met een starterskit, diffuser, rollers en lege flesjes en pipetjes waarmee ik nieuwe mixen kan maken.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page