top of page

Over een maand is het afgelopen

De situatie die is ontstaan na de komst van Corona dwingt ons allemaal om actie te ondernemen. Natuurlijk kan je er voor kiezen om vol gas te gaan zeiken op alles en iedereen die je hier verantwoordelijk voor kan houden. Maar je kan ook al die energie aan jezelf geven en daarmee te gaan bedenken wat voor jou een oplossing kan zijn.


Ook bij mij zijn de inkomsten gedaald. En niet zo'n beetje ook. Daar schreef ik eerder al openhartig over. Die eerlijke post heeft mij toen veel positieve reacties opgeleverd. Zo werd ik voor een aantal vacatures voorgesteld én kwam er een mooie aanvraag voor coaching. De voorstelrondjes liepen op niets uit. Het welbekende "overkwalified" kwam weer voorbij.


Dus moest ik knopen gaan doorhakken. Met pijn in mijn hart heb ik de huur van mijn eigen ruimte op moeten zeggen. De huurbaas streek over zijn hart en gaf mij er nog twee maanden gratis bij. Twee maanden extra om zo toch nog een kleine kans te creëeren dat ik kon blijven zitten waar ik zit. Die gebaren, ze zijn zo hartverwarmend. Ondernemers die elkaar wat gunnen. Oprecht iets gunnen.


Maar ook die twee maanden gebeurde er, ondanks mijn harde werken en het lanceren van mooie online workshops, niet veel. En wat een stress gaf dat. Ook thuis met mijn man. De onzekerheid liet ons leven af en toe op zijn grondvesten schudden.


Toch keerde ik iedere keer weer terug naar mijn innerlijke rust. De metamorfose en de groei die ik de afgelopen tien jaar heb doorlopen komen nu goed van pas.

Het finetunen van je energie is één van de belangrijkste factoren om in balans te blijven. Voelen wat je nodig hebt en dan jezelf geven wat je nodig hebt.


Ook het vertrouwen in mijzelf bleef gewoon groeien. Ik wéét dat ik niet voor niets met hart en ziel mijn coaching ben gestart. Dit is mijn missie en ik voel het in mijn tenen ook al staan de zaken even stil.


En sinds die laatste maand van huur is ingegaan gebeuren de meest magische dingen. Er komen mensen op mijn pad die ik verder kan en mag helpen. Soms met lifecoaching, soms met businesscoaching en soms als HR expert. Het loslaten van mijn toekomstbeeld heeft ervoor gezorgd dat mijn toekomst zich kan gaan vormen.


Dat was ook letterlijk de reading die ik in september van één van mijn eigen coaches kreeg. Die boodschap was dat ik mijzelf niet moest vastzetten. Het heeft dus ook even geduurd voordat ik zover was. Want ik hou nogal van plannen en organiseren.


Nog gekker is dat ik deze laatste maand ook uitverkochte workshops heb, zowel online als offline. En dat is iets wat de afgelopen 7 maanden niet meer is voorgekomen. Hoe bizar. Of juist niet?


En ook kwam er een mooie vacature voorbij. Een tijdelijke.

Precies waar ik naar op zoek ben. Een vacature waar ik al mijn talent van plannen en organiseren in kwijt kan.


Natuurlijk voel ik me een beetje verdrietig dat ik afscheid ga nemen van mijn allereerste eigen praktijkruimte, maar tegelijkertijd voel ik ook dat het heel veel kansen geeft. Dus geef ik mij over aan alles wat er op mijn pad komt.


Dat diepe vertrouwen en die rust, dat is één van de winsten die ik heb behaald uit persoonlijke ontwikkeling. Doordat ik de tijd heb genomen om mijzelf beter te leren kennen en daarna mijn leven zo heb ingericht dat het beter bij mij past, heb ik nu geen mental breakdown. Eerder een opleving.


Ik ben klaar voor het grote avontuur!


Liefs,

Hanneke
Recente blogposts

Alles weergeven

Dromen

Comments


bottom of page