top of page

Soms voel ik mij een loser

Misschien ben ik wel de enige die dit weleens zo voelt, want ik hoor of lees hier nooit wat over bij andere ondernemers. En precies dáár, bij die gedachte ziet mijn ego zijn kans om eens even lekker aan het stuur te gaan trekken.


Maar als ik heel eerlijk ben naar mijzelf toe, dan weet ik dat ik geen loser ben maar dat die gedachte een signaal is. Een teken dat ik op het moment veel emoties ervaar die ik lastig vind. Zoals bijvoorbeeld ontvangen. Want ik geef graag. En om dan aan de ontvangende kant te moeten staan is voor mij ontzettend lastig.


Wat ik ook lastig vind is loslaten en vertrouwen op wat er komen gaat. Voor mij was het opzeggen van de huur van mijn praktijkruimte écht een dingetje. Het was een plek waar ik zelf heel graag kwam en mijn klanten ook. Een plek die helemaal van mij was.


Door hier een dagje dieper op in te tunen en mijzelf de ruimte te geven om vanalles te voelen en te denken gaf ontzettend veel inzicht. Zo heb ik nog nooit eerder op mezelf gewoond of op kamers, dus was dit mijn eerste ruimte die ik op mijn naam huurde en heb ingericht hoe ik het wilde.


Daarnaast heb ik ook de sterke overtuiging dat je pas écht een bedrijf bent wanneer je een eigen vestigingsadres hebt. Natuurlijk kan je ondernemer zijn zonder bedrijfsruimte, maar in mijn ogen is dit niet professioneel.


En zo kreeg ik ieder uur meer helderheid in wat mij nu dwars zat. Allerlei overtuigingen zaten er in de weg. Ze zaten mij in de weg waardoor ik ook geen toekomst voor mijzelf meer kon zien.


Totdat ik alles liet zijn voor wat het was. En terug ging naar de kern van mijzelf.

Wie ben ik? Wat wil ik? En vooral de vraag; Hoe kan ik een bijdrage leveren?


Een dag later ging ik door al mijn journals en notebooks heen en las mijn eigen ideëen alsof ik ze niet eerder had gezien. Onbewust had ik ontzettend veel plannen gemaakt. Allerlei hersenspinsels die pas aan het einde van het jaar tot één duidelijk verhaal samen kwamen.


Dit weekend heb ik met gemengde gevoelens mijn praktijk leeggehaald. Niet langer voelde ik mij een loser, maar eerder voelde ik mij trots. Trots op de drie eerste jaren die ik als ondernemer heb neergezet. Trots op het feit dat ik lastige beslissingen durf te nemen en daarmee nog steeds richting mijn eigen Noorden aan het reizen ben.


Maar vooral ben ik trots op de ruimte die er in mij is ontstaan. Ruimte om nóg dichter bij mijzelf te komen waardoor de nieuwe branding is ontstaan.

Volledig in verbinding met juist datgene waar nu steeds meer behoefte naar ontstaat.


Geen dure trajecten meer, maar juist iets wat voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Want uit al mijn eigen aantekeningen haal ik steeds dezelfde boodschap; ik wil er voor iedereen kunnen zijn.


De komende 11 dagen ga ik mij focussen op de re-branding zodat ik deze op mijn verjaardag 'geboren' kan laten worden. De afgelopen drie jaar heb ik mij als Spiritual Gangster gepresenteerd. Iemand die de rauwe lessen kent van het leven op de straat en het geluk heeft gevonden in een stuk spirituele ontwikkeling.


Die reis is nu klaar. Ik ben klaar voor het volgende level en ik kan niet wachten om jullie daar allemaal te ontmoeten!


Liefs,

HannekeRecente blogposts

Alles weergeven
bottom of page