top of page

Mijn domste besparing EVER

We waren denk halverwege onze comeback uit de schulden, toen iemand mij adviseerde om een persoonlijk coach traject in te gaan. De stress die je gratis en voor niks bij chronische geldzorgen krijgt was inmiddels in mijn lijf gaan zitten. Ik had moeite met in slaap vallen en ook last van concentratieproblemen.


Gezondheid is alles, dus ik ging op zoek naar iemand die mij zou kunnen helpen. Eigenlijk hadden we helemaal geen ruimte in ons maandelijkse bestedingsbudget. Maar toch dacht ik wel iets te kunnen vinden wat wij wél konden veroorloven. Dit werd een zelfhulpboek.


Nog geen half jaar later zat ik 's nachts op de eerste hulp neurologie. Symptomen van een hersenbloeding, half hangende mond en hevige hoofdpijn. Na een nacht lang onderzoeken en scans bleek het gelukkig slechts een ontstoken gezichtszenuw te zijn. Drie maanden bedrust en zware medicatie die niet geheel werden vergoed.


Voor de zekerheid moest er ook een MRI scan worden gemaakt én had ik iedere 14 dagen een afspraak bij de neuroloog.


Ondanks de bedrust bleef de stress huishouden in mijn lijf. Op een zaterdagmorgen werd ik wakker met kiespijn die met het uur erger werd. Zondag kon ik terecht bij de noodtandarts. "Shit, nog meer kosten" ging er door mij heen maar de pijn was niet meer te houden.

De bacterie van mijn onstoken zenuw was blijkbaar overgesprongen naar de wortel van mijn kies. Er kwam een noodvulling in.


Drie dagen later kon ik terecht bij mijn eigen tandarts. De sluimerende pijn ging na de complete zenuwbehandeling eindelijk weg! Wat een feest. Geen pijn meer.

Totdat het amper twee maanden weer terugkwam. In de wortel van een andere kies.


Uiteindelijk heeft dit hele geintje mij het volgende gekost:

€ 350 Eigen Bijdrage ziektekostenverzekering vanwege opname EH

€ 108 Eigen Bijdrage medicatie

€ 175 Noodvulling tandarts zondag tarief

€ 575 Wortelkanaalbehandeling nr 1

€ 575 Wortelkanaalbehandeling nr 2


En dan heb ik het nog niet eens over het verlies van kwaliteit van leven, de waarde van mijn leven. Voor al deze kosten heb ik uiteindelijk wel geld geleend. Nood breekt wetten.


Pijnlijk is de conclusie dat ik in eigenlijk een heel mooi traject had gevonden bij een coach voor

1250 euro. Een exorbitant grote uitgave was dit toen naar mijn gevoel. Maar toen wist ik niet dat ik een half jaar later ruim 1800 euro zou gaan uitgeven. Uitgeven aan één bak ellende.


Hoe zou het zijn gegaan als ik toen wél de waarde had ingezien van zelfzorg?

Dat is de vraag die mij tegenwoordig bijna dagelijks bezig houd. Ik zie de mensen om mij heen struggelen met dezelfde issues. Beknibbelend op hun wellbeing en gezondheid.


Tegenwoordig maak ik andere keuzes. Nu weet ik dat ik een hsp ben en daardoor sneller overbelast. Nu weet ik dat een coach voor mij geen luxe maar noodzaak is.


En daarbij hou ik liever zelf de regie over mijn geldstroom.

Een grote uitgave doen en dat administratief goed verwerken is zoveel prettiger dan onverwachte uitgaves achteraf.


Liefs,

Hanneke
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page